Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe

Bereidingswijze van de jachtsaus

  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stamppot hutspot met gebakken ui

hutspotgebakkenui
Stamppot hutspot met gebakken ui
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
hutspotgebakkenui
Stamppot hutspot met gebakken ui
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en de aardappels met een dunschiller
  • Snijd de wortelen aan stukjes
  • Snijd de uien in ringen
  • Zet de wortelen in een ruime pan water op en breng aan de kook
  • Voeg na 20 minuten de aardappelen toen en laat nog eens 20 minuten koken
  • Verhit wat boter/olie in een koekenpan en fruit hierin de uien tot ze goed gaar zijn
  • Giet de aardappelen en wortelen af en laat even uitdampen
  • Stamp het door elkaar en voeg de uien toe en roer deze door de stamppot
  • Breng het op smaak met 1 eetlepel runderbouillon of lekkerder met jus
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice