Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Runderstoof met bokbier en appel uit de oven

runderstoof
Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
runderstoof
Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
  • Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
  • Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
  • Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
  • Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie
  • Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf

Lekker met puree met peterselie

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper
  • Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade
  • Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn
  • Schep de bruine suiker erover
  • Blus af met de marinade en voeg het bouillonblokje toe
  • Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens ongeveer 2 uur zacht pruttelen met de deksel schuin op de pan
  • Voeg indien nodig water toe
  • Maak de plakken ontbijtkoek vochtig met wat water en voeg ze vervolgens in stukken toe aan het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus
  • Voeg nu ook de appelstroop toe en breng op smaak met peper en zout
  • Traditioneel wordt Zoervleis geserveerd met frites en appelmoes, maar het is ok lekker met bijvoorbeeld een salade naar Limburgs recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice