Risotto ai frutti di mare

risotto
Risotto ai frutti di mare
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
risotto
Risotto ai frutti di mare
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze Risotto

  • Pel en snipper de ui
  • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
  • Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
  • Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen

Bereidingswijze Zeevruchten

  • Pel en plet de knoflook
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
  • Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
  • Voeg de witte wijn toe
  • Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
  • Voeg de roomboter toe
  • Snijd de cherrytomaten in stukjes

Serveren

  • Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
  • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice