Vanillebavarois met sinaasappelsalade

Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
  • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
  • Daarna de vanilleboon verwijderen
  • De gelatine in weinig water laten weken
  • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
  • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
  • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
  • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
  • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
  • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
  • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
  • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
  • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
  • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
  • Serveren met de vanillebavarois
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gegrilde courgettesalade met sinaasappel

courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd hem vanuit daar met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken
  • Bestrijk de plakken met een dunne laag olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout
  • Verhit een grillpan en bak alle plakken courgette totdat er mooie grillstrepen ontstaan
  • Snijd de boven en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de schil met het witte vliesje er af. Snijd dan de sinaasappel partjes langs de vliesjes er uit
  • Verdeel de plakken courgette over 2 borden en verdeel de partjes sinaasappel er over
  • Hak de munt heel fijn en meng deze met de yoghurt
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pannetje
  • Verdeel wat yoghurt muntdressing. muntblaadjes en pijnboompitten over de courgette salade
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Salade met garnalen en sinaasappel

Salade met garnalen en sinaasappel
Salade met garnalen en sinaasappel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Salade met garnalen en sinaasappel
Salade met garnalen en sinaasappel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
  • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
  • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
  • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
  • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
  • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice