Knolselderij soep

Knolselderij soep
Knolselderij soep
Print Recipe
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Knolselderij soep
Knolselderij soep
Print Recipe
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snij in blokjes
  • Snij de uien in fijne stukjes
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
  • Bak kort
  • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
  • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
  • Pureer met een staafmixer of in de blender
  • Voeg de crème fraîche toe
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes
  • Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
  • Kruid de zure room met peper en zout
  • Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseer ring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Koolraap, appel & varkenshaas

koolraap
Koolraap, appel & varkenshaas
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
koolraap
Koolraap, appel & varkenshaas
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Schil de koolraap en snijd in blokjes
  • Schil de appel en snijd in blokjes
  • Snipper de sjalot fijn
  • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
  • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
  • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
  • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
  • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
  • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
  • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn

Serveren

  • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
  • Verdeel het groente mengsel over de borden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice