Koninginnesoep

Koninginnesoep
Koninginnesoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Koninginnesoep
Koninginnesoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice