Pancettahapjes

pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalotjes in plakjes
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn
  • Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag
  • Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta
  • Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is
  • Leg acht eetlepels klaar
  • Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Preisoep met paling

    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aspergesoep

    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode bietensoep

    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
    • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
    • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
    • Breng een liter groentebouillon aan de kook
    • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
    • Schil de appel en snijd deze in stukjes
    • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
    • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
    • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
    • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
    • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
    • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
    • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
    • Schenk nu de soep in kommen of borden
    • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
    • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bonen rangen en blancheren
    • Wortels in blokjes snijden en blancheren
    • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
    • De krieltjes toevoegen
    • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
    • Voeg een snufje zout toe
    • Voeg de voorgekookte champignons toe

    Bereidingswijze van de jachtsaus

    • De champignons in plakjes snijden en bakken
    • De sjalotten in blokjes snijden
    • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
    • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
    • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
    • Voeg de suiker en de champignons toe
    • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
    • Verwijder de tijm
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ragout van varkensvlees

    Ragout van varkensvlees
    Ragout van varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ragout van varkensvlees
    Ragout van varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.
    • Verhit de olie in een pan of wok en braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm
    • Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons circa 5 minuten.
    • Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de helft inkoken.
    • Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bestrooi de ragout met kervel en serveer.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Moules marinières

    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
    • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
    • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
    • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
    • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
    • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
    • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
    • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
    • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
    • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Visserssalade met haring en witte bonen

    visserssalade
    Visserssalade met haring en witte bonen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    visserssalade
    Visserssalade met haring en witte bonen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
    • Giet ze af en spoel er koud water over
    • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
    • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
    • Meng de ingrediënten voor de dressing
    • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
    • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
    • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
    • Serveer er geroosterd wit brood bij
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice