Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gesauteerde gemengde paddenstoelen

    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediƫnten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice