Warme rode vruchten met vanille ijs

rodevruchtenmetijs
Warme rode vruchten met vanille ijs
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
rodevruchtenmetijs
Warme rode vruchten met vanille ijs
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm 1 eetlepel jam in een pannetje en voeg de vruchten toe.
  • Zorg ervoor dat de vruchten ontdooien en verwarmd worden.
  • Verdeel de vruchten op diepe borden en schep hierover bolletjes vanille ijs.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Frambozendroom

Frambozendroom
Frambozendroom
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Frambozendroom
Frambozendroom
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de puddingpoeder in een kom. Klop met een garde de slagroom erdoor
  • Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor. Breng de melk opnieuw aan de kook. Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt
  • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin. Dek de puddinkjes af met plasticfolie. Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden
  • Giet het sap van de frambozen af. Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten
  • Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de saus op in een bakje
  • Snij de puddinkjes los van het vormpje. Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om
  • Schep de saus naast en over de puddinkjes. Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Chocoladepudding

Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Week de gelatine in koud water
  • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
  • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
  • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
  • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
  • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
  • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
  • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
  • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
  • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gelderse witlofsoep

Gelderse witlofsoep
Gelderse witlofsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Gelderse witlofsoep
Gelderse witlofsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de witlof in kleine reepjes
  • Snij de ham in blokjes
  • Snipper de ui en rasp de kaas
  • Smelt de margarine en fruit de ui
  • Voeg de bloem toe en als de bloem is opgelost voeg je er een klein scheutje water aan toe
  • Goed roeren met de garde tot je geen klontjes meer ziet en dan rustig aan, beetje voor beetje, de rest van het water erbij doen
  • an de witlof en de ham toevoegen en zachtjes laten koken tot het gaar is
  • Voeg dan de slagroom en de kaas toe, de kaas moet oplossen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Aardappel truffeltaartjes

Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 175°
  • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
  • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
  • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
  • Eventueel wat zout en peper toevoegen
  • De champignons in mooie plakjes snijden

Bereidingswijze

  • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
  • De aardappels over muffinvorm verdelen
  • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
  • Op elk vormpje wat champignons leggen
  • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
  • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
  • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
  • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Roze bliksem met krokante parmaham

rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
  • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
  • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
  • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
  • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
  • <li

  • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Witlofrolletjes met ham en kaas

witlofrolletjes
Witlofrolletjes met ham en kaas
Print Recipe
witlofrolletjes
Witlofrolletjes met ham en kaas
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de witlof beetgaar in water met zout, laat uitlekken en snijd de kontjes eraf
  • Rol elk stronkje in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Verwarm de melk en voeg de kaas beetje bij beetje al roeren toe, totdat deze is opgelost en je een gladde saus hebt.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de kaassaus over de witlof en zet de schaal circa 20 minuten in de oven of tot de kaassaus licht gekleurd is.
  • Lekker met aardappelpuree of met krieltjes omgeschud met een klontje boter en fijngesneden bieslook.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Moules marinières

moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
  • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
  • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
  • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
  • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
  • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
  • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
  • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
  • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kabeljauwquiche met groene asperges

kabeljauwquiche
Kabeljauwquiche met groene asperges
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
kabeljauwquiche
Kabeljauwquiche met groene asperges
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel het over de vorm
  • Verdeel de zeevruchten cocktail over de vis
  • Voeg 6 groene groene asperges toe
  • Snijd de chorizo in blokjes en verdeel het over de vis
  • Verdeel de 2 overgebleven asperges in stukjes over het gerecht
  • Klop de eieren los met de slagroom, het paprikapoeder, de peper en het zout
  • Schenk in de vorm en strooi de olijven erover
  • Bak 45 minuten
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice