Salade met garnalen en sinaasappel

Salade met garnalen en sinaasappel
Salade met garnalen en sinaasappel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Salade met garnalen en sinaasappel
Salade met garnalen en sinaasappel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
  • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
  • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
  • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
  • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
  • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gegrilde kabeljauw met paksoi

gegrildekabeljauwmetpaksoi
Gegrilde kabeljauw met paksoi
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
gegrildekabeljauwmetpaksoi
Gegrilde kabeljauw met paksoi
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

Ik maak eerst de saus klaar

  • ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
  • paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
  • Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
  • peper naar smaak en gedroogde koriander
  • Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
  • Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
  • Kabeljauwfilet
  • citroensap
  • peper
  • bloem
  • zonnebloem olie om te bakken

Bereidingswijze

  • De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
  • zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
  • Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
  • Sesamolie in de wokpan
  • Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
  • Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
  • Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
  • Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
  • Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
  • Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
  • Ondertussen de kabeljauw bakken
  • En als alles goed is is alles gelijk klaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice