Bietenstamppot met spek en appel

Bietenstamppot met spek en appel
Bietenstamppot met spek en appel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
40 minuten
Bietenstamppot met spek en appel
Bietenstamppot met spek en appel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
  • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
  • Voeg ze toe aan het bietenmengsel
  • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
  • Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
  • Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kapucijners met spek en appel

kapucijnersspek
Kapucijners met spek en appel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
kapucijnersspek
Kapucijners met spek en appel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
  • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
  • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
  • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
  • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
  • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
  • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
  • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
  • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
  • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
  • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
  • Meng de piccalilly met de crème fraîche

Serveren

  • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
  • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice