Hutspot met spekjes

hutsppot
Hutspot met spekjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
hutsppot
Hutspot met spekjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 minuten krokant
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ze in reepjes
  • Kook ze samen in een pan met water met zout in 20 minuten gaar
  • Snijd de uien in ringen
  • Bak de uien glazig
  • Kook de aardappelen in een ruime pan met water met zout in 20 minuten gaar
  • Giet ze daarna af
  • Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree
  • Voeg de boter en het spekvet toe en roer door de puree
  • Voeg de wortelen, de uien en de spekjes toe en roer dit door de puree
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Courgette quiche met champignons en spekjes

Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de courgette, champignons en prei
  • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
  • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
  • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
  • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
  • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
  • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
  • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
  • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
  • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
  • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice