Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng

    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
    • Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
    • Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
    • Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
    • Schep de ananasstukjes door de spitskool
    • Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
    • Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
    • Schep de puree door de spitskool in de wok
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice