Tomatenketchup

Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • snijd de 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
  • Doe ze met 250 g gehakte uien in een hoge pan met vuurvaste bodem
  • Laat de tomaten en uien ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen
  • Giet de massa vervolgens door een fijne zeef
  • Doe de gezeefde tomaten terug in de pan en laat ze net zo lang zachtjes sudderen tot ze wat ingedikt zijn
  • Breng met 1 el zout, 100 g suiker, 4 el wijnazijn, 1 tl versgemalen witte peper, 1 tl gemalen mosterdzaadjes, ½ tl gemberpoeder en ½ tl piment op smaak
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ingemaakte peren met witte wijn

perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in partjes
  • Leg de partjes in een pan en overgiet ze met het water en de witte wijn
  • Voeg de suiker toe (eventueel naar smaak wat meer) en de specerijen
  • Breng het geheel aan de kook en kook de perenpartjes op een laag vuur tot ze gaar zijn
  • Schep de perenpartjes in schone, droge potten en vul de potten af met het kookvocht
  • Sluit de potten en zet ze op hun kop
  • Als alles is afgekoeld kun je de potten weer omkeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pancettahapjes

pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalotjes in plakjes
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn
  • Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag
  • Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta
  • Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is
  • Leg acht eetlepels klaar
  • Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kaiserschmarren

    KAISERSCHMARREN
    Kaiserschmarren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    KAISERSCHMARREN
    Kaiserschmarren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gefrituurde ananas

    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Ontdoe de ananassen van hun schil
  • Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
  • Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter
  • Splits het ei
  • Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
  • Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
  • Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
  • Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
  • Herhaal dit voor de overige ananasschijven
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kersencrumble

    kersencrumble
    Kersencrumble
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kersencrumble
    Kersencrumble
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom
  • Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes
  • Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  • Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door
  • Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes
  • Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over
  • Zet de schaaltjes 25 min in de oven
  • Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zabaglione

    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook
  • Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft
  • Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water
  • Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
    • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
    • Daarna de vanilleboon verwijderen
    • De gelatine in weinig water laten weken
    • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
    • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
    • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
    • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
    • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
    • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
    • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
    • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
    • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
    • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
    • Serveren met de vanillebavarois
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Saliemelk (zelfmelk)

    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de melk met de salieblaadjes op een zeer laag vuur met het deksel op de pan
    • Na 1 uur trekken de salieblaadjes uit de melk zeven
    • Maak de maïzena aan met wat water, voeg de maïzena toe aan de melk en breng alles weer aan de kook
    • Roer de suiker door de melk en dien de saliemelk zo warm mogelijk op
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice