“Pieters spek” pasta

“Pieters spek” pasta
“Pieters spek” pasta
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
“Pieters spek” pasta
“Pieters spek” pasta
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle met het vleesbouillontablet in het kookvocht en het Pieterspek in de vacuümverpakking erop in ca. 10 minuten zachtjes beetgaar
  • Haal het spek uit de vacuümverpakking en snij het kleiner
  • Giet de pasta af en schep het spek en de eidooiers door de warme pasta
  • Maal er peper over en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas
    ven, het laatste halfuur kan de folie eraf

Tips: Vervang de eidooiers door een scheut room en/of schep 2 eetlepels gehaklte platte peterselie of fijngehakte bosui door het gerecht

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ragu Bolognese

ragubolognese2
Ragu Bolognese
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
ragubolognese2
Ragu Bolognese
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
  • Snij het vlees in blokjes
  • Snij de uien en de knoflook fijn
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
  • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
  • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
  • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
  • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
  • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
  • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
  • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
  • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
  • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice