Tom Kha Kai (maaltijdsoep)

TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
  • Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
  • Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
  • Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
  • Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
  • Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
  • Verwarm het geheel nog 1 minuut
  • Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
  • Garneer met de overgebleven lente uitjes
  • Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
  • Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
  • Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Chinese tomatensoep

chintomatensoep
Chinese tomatensoep
Print Recipe
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
90 minuten
chintomatensoep
Chinese tomatensoep
Print Recipe
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de winterpenen in kleine blokjes
  • Snij de preien in ringen
  • Snij de uien in ringen
  • Snij de knoflook in dunne plakjes
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
  • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
  • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
  • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
  • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
  • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
  • Voeg de prei en de wortelen toe
  • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
  • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
  • Voeg de ui en knoflook weer toe
  • Pureer de tomaten met een staafmixer
  • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
  • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
  • Blijf de soep goed roeren
  • Voeg de taugé toe
  • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
  • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice