Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood in sneden van 1,5 cm
  • Toast ze onder de grill of in de broodrooster
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes
  • Snijd ook het bolletje mozzarella in kleine blokjes
  • Snipper de basilicum fijn en pers de knoflook uit
  • Tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum met de olijfolie mengen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • Dit mengsel over de sneden verdelen
  • 10 minuten in een warme oven zetten op 220 graden
  • Warm serveren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kipstoof met gegrilde groenten

kipstoof
Kipstoof met gegrilde groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
kipstoof
Kipstoof met gegrilde groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in stukken
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur
  • Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en de tomaten in blokjes
  • Voeg toe aan de kip en bak nog 2 minuten mee
  • Voeg de gegrilde groenten toe, doe de deksel op de pan en laat 8 minuten op middelhoog vuur stoven. Schep af en toe om
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron
  • Verdeel de stoof en de aardappelpuree over de borden, garneer met de basilicum
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse runderstoofpot met groenten

stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Jambalaya

janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de knoflook
  • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
  • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
  • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
  • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
  • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
  • Blus af met de kippenbouillon
  • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
  • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
  • Breng op smaak met wat tabasco
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kip shoarma ovenschotel

kipshoarma
Kip shoarma ovenschotel
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
kipshoarma
Kip shoarma ovenschotel
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
  • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
  • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
  • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
  • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
  • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
  • Dek af met de aardappelpuree
  • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Forelpakketje uit de oven

forelpakketje
Forelpakketje uit de oven
Print Recipe
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
forelpakketje
Forelpakketje uit de oven
Print Recipe
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik gebruik 4D hete lucht)
  • Spoel de forellen in koud water, dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45×45 cm op een bakplaat.
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen.
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ong. 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog ca. 2 min. mee. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 20-25 min. gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice