Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hollandse bruine bonen schotel

bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige zuurkoolschotel

    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
    • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
    • Verwarm de oven voor tot 200 C
    • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
    • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
    • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Noordzee vissoep

    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
    • Snij de prei in ringen
    • Snij de ui in ringen
    • Snij de knoflook in plakjes
    • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
    • Voeg 2 liter water toe
    • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
    • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
    • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
    • Voeg de witte wijn toe
    • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
    • Breng de soep op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese tomatensoep

    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de winterpenen in kleine blokjes
    • Snij de preien in ringen
    • Snij de uien in ringen
    • Snij de knoflook in dunne plakjes
    • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
    • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
    • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
    • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
    • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
    • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
    • Voeg de prei en de wortelen toe
    • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
    • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
    • Voeg de ui en knoflook weer toe
    • Pureer de tomaten met een staafmixer
    • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
    • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
    • Blijf de soep goed roeren
    • Voeg de taugé toe
    • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
    • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
    • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
    • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
    • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
    • Daarna uit laten lekken in een vergiet
    • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
    • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
    • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
    • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
    • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
    • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
    • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bonen rangen en blancheren
    • Wortels in blokjes snijden en blancheren
    • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
    • De krieltjes toevoegen
    • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
    • Voeg een snufje zout toe
    • Voeg de voorgekookte champignons toe

    Bereidingswijze van de jachtsaus

    • De champignons in plakjes snijden en bakken
    • De sjalotten in blokjes snijden
    • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
    • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
    • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
    • Voeg de suiker en de champignons toe
    • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
    • Verwijder de tijm
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chili con carne

    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak het gehakt rul in een grote pan
    • Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn
    • Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes
    • Bak de uien en knoflook mee, voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken
    • Spoel alle bonen in een vergiet af, laat uitlekken en voeg ze toe aan de chili
    • Mais en tomatenblokjes of gepelde tomaten erbij
    • 20 minuten laten pruttelen en klaar!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice