Vegetarische tortellini ovenschotel

vegatort
Vegetarische tortellini ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
vegatort
Vegetarische tortellini ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 185 graden
  • Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
  • Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
  • Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
  • Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
  • Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
  • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
  • Meng dit goed
  • Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
  • Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
  • Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
  • Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pittige Siciliaanse visschotel

Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice