Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Verza stufata (gestoofde groene kool)

    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snij de groene kool in brede repen en de ui in plakjes
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem
  • Doe alle ingrediente in de pan, voeg nog 2 dl water toe en breng aan de kook
  • Laat de kool 15 minuten zachtjes stoven
  • Maak op smaak met zout
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignonsoep

    Champignonsoep
    Champignonsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Champignonsoep
    Champignonsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan
    • Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui
    • Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken
    • Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep
    • Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe
    • Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren
    • Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt
    • Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gelderse witlofsoep

    Gelderse witlofsoep
    Gelderse witlofsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Gelderse witlofsoep
    Gelderse witlofsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de witlof in kleine reepjes
    • Snij de ham in blokjes
    • Snipper de ui en rasp de kaas
    • Smelt de margarine en fruit de ui
    • Voeg de bloem toe en als de bloem is opgelost voeg je er een klein scheutje water aan toe
    • Goed roeren met de garde tot je geen klontjes meer ziet en dan rustig aan, beetje voor beetje, de rest van het water erbij doen
    • an de witlof en de ham toevoegen en zachtjes laten koken tot het gaar is
    • Voeg dan de slagroom en de kaas toe, de kaas moet oplossen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gegrilde kabeljauw met paksoi

    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    Ik maak eerst de saus klaar

    • ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
    • paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
    • Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
    • peper naar smaak en gedroogde koriander
    • Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
    • Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
    • Kabeljauwfilet
    • citroensap
    • peper
    • bloem
    • zonnebloem olie om te bakken

    Bereidingswijze

    • De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
    • zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
    • Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
    • Sesamolie in de wokpan
    • Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
    • Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
    • Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
    • Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
    • Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
    • Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
    • Ondertussen de kabeljauw bakken
    • En als alles goed is is alles gelijk klaar
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Risotto ai frutti di mare

    risotto
    Risotto ai frutti di mare
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    risotto
    Risotto ai frutti di mare
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Risotto

    • Pel en snipper de ui
    • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
    • Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
    • Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
    • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
    • Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen

    Bereidingswijze Zeevruchten

    • Pel en plet de knoflook
    • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
    • Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
    • Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
    • Voeg de witte wijn toe
    • Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
    • Voeg de roomboter toe
    • Snijd de cherrytomaten in stukjes

    Serveren

    • Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
    • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)

    vlielandvisschotel
    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vlielandvisschotel
    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 175 graden
    • Beboter een ovenvaste schaal
    • Doe de aardappelplakjes erin
    • Leg hierop de visfilets, mosselen en uienringen
    • Strooi er zout en peper over
    • Leg hier en daar een klontje boter
    • Besprenkel alles met citroensap
    • Zet de schotel in de oven en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pittige Siciliaanse visschotel

    Sicil2
    Pittige Siciliaanse visschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Sicil2
    Pittige Siciliaanse visschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
    • Rasp de kaas
    • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
    • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
    • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
    • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
    • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
    • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
    • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
    • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
    • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice