Tomatenketchup

Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • snijd de 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
  • Doe ze met 250 g gehakte uien in een hoge pan met vuurvaste bodem
  • Laat de tomaten en uien ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen
  • Giet de massa vervolgens door een fijne zeef
  • Doe de gezeefde tomaten terug in de pan en laat ze net zo lang zachtjes sudderen tot ze wat ingedikt zijn
  • Breng met 1 el zout, 100 g suiker, 4 el wijnazijn, 1 tl versgemalen witte peper, 1 tl gemalen mosterdzaadjes, ½ tl gemberpoeder en ½ tl piment op smaak
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hollandse bruine bonen schotel

bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kerriemosselen

    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Witlof jam met ui en appel

    witlofjam
    Witlof jam met ui en appel
    Print Recipe
    witlofjam
    Witlof jam met ui en appel
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in kleine stukjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine stukjes
  • Doe 1 eetlepel olie in een kookpan en stoof 500 gram van de fijngesneden witlof en de appelstukjes aan totdat ze zacht zijn
  • Voeg de azijn en de geleisuiker toe en roer goed door
  • Voeg de resterende witlof toe
  • Breng de jam aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten (zonder deksel op de pan) op een redelijk hoog vuur koken
  • Pel ondertussen de uien en snijd deze in kleine stukjes
  • Voeg na 20 minuten koken de uien toe
  • Breng de jam opnieuw aan de kook en laat deze op een redelijk hoog vuur nog 10 minuten koken
  • Vul de gesteriliseerde jampotten.
    Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk
  • Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige zuurkoolschotel

    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
    • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
    • Verwarm de oven voor tot 200 C
    • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
    • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
    • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Uiensoep

    uiensoep
    Uiensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    uiensoep
    Uiensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Kaascrouton

    • Stokbrood
    • Geraspte belegen kaas

    Bereiding

    • Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
    • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
    • Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
    • De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
    • Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
    • Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
    • Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.

    Kaascrouton

    Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
    Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
    Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Noordzee vissoep

    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
    • Snij de prei in ringen
    • Snij de ui in ringen
    • Snij de knoflook in plakjes
    • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
    • Voeg 2 liter water toe
    • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
    • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
    • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
    • Voeg de witte wijn toe
    • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
    • Breng de soep op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice