Bloemkool-kerrieschotel

bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
  • Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
  • Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
  • Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
  • Meng alles tot een geheel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
  • Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
  • Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
  • Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
  • Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
  • Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Oosters gemarineerde varkenshaas

varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice