Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Groningse watergruwel (krentjebrij)

    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de (parel)gort in een zeef en zet het te week in ruim water, liefst minimaal een nacht of
    • Was de vluggort in een zeef en zet het een paar uur te week in ruim water of bessen(jenever).
    • Kook de gort, met zout, de kaneelstokjes en het citroenschil (geraspt) in een uur tot 1,5 uur gaar. Ik doe de kaneelstokjes en het citroen schil in filterzakjes om het er later makkelijker uit te kunnen halen.
    • Na het koken verwijder je de citroenschil en de kaneelstokjes.
    • Week tijdens het koken van de gort, de krenten en rozijnen (eventueel in oude thee of zelfs bessenjenever).
    • Voeg de bessensap, de spa van de citroenen, de suiker en de vanillesuiker toe. En ook de afgegoten rozijnen en krenten. Goed roeren zodat de suiker goed oplost.
    • Kook alles nog ongeveer een half uur.
    • Eet de watergruwel gelijk warm of laat hem volledig afkoelen, om hem echt koud te eten.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kniepertjes

    Kniepertjes
    Kniepertjes
    Print Recipe
    Kniepertjes
    Kniepertjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
    • Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
    • Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
    • Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
    • Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
    • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
    • Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
    • Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice