Oosters gemarineerde varkenshaas

varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koolraap, appel & varkenshaas

    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediƫnten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
    • Schil de koolraap en snijd in blokjes
    • Schil de appel en snijd in blokjes
    • Snipper de sjalot fijn
    • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
    • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
    • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
    • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
    • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
    • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
    • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
    • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn

    Serveren

    • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
    • Verdeel het groente mengsel over de borden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice