Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Aardappel truffeltaartjes

Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 175°
  • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
  • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
  • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
  • Eventueel wat zout en peper toevoegen
  • De champignons in mooie plakjes snijden

Bereidingswijze

  • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
  • De aardappels over muffinvorm verdelen
  • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
  • Op elk vormpje wat champignons leggen
  • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
  • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
  • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
  • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Schnitzel Possenhofen

Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
  • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
  • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
  • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
  • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
  • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
  • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
  • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
  • Serveer de citroenpartjes ernaast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice