Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Venkelstamppot
Venkelstamppot met spekjes en tomaat
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Venkelstamppot
Venkelstamppot met spekjes en tomaat
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
    • Smelt in een braadpan de boter.
    • Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
    • Neem het vlees uit de pan.
    • Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
    • Leg het vlees terug in de pan.
    • Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
    • Draai het vuur laag.
    • Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
    • Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
    • Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
    • Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
    • Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
    • Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
    • Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
    • Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
    • Bestrooi met peterselie.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice