Pesto

pesto
Pesto
Print Recipe
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
pesto
Pesto
Print Recipe
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
  • Rasp of schaaf de parmezaan
  • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
  • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
  • Maal de afgekoelde pijnboompitten
  • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
  • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
  • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
  • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Noordzee vissoep

Vissoep
Noordzee vissoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Vissoep
Noordzee vissoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
  • Snij de prei in ringen
  • Snij de ui in ringen
  • Snij de knoflook in plakjes
  • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
  • Voeg 2 liter water toe
  • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
  • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
  • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
  • Voeg de witte wijn toe
  • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood in sneden van 1,5 cm
  • Toast ze onder de grill of in de broodrooster
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes
  • Snijd ook het bolletje mozzarella in kleine blokjes
  • Snipper de basilicum fijn en pers de knoflook uit
  • Tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum met de olijfolie mengen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • Dit mengsel over de sneden verdelen
  • 10 minuten in een warme oven zetten op 220 graden
  • Warm serveren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kipstoof met gegrilde groenten

kipstoof
Kipstoof met gegrilde groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
kipstoof
Kipstoof met gegrilde groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in stukken
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur
  • Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en de tomaten in blokjes
  • Voeg toe aan de kip en bak nog 2 minuten mee
  • Voeg de gegrilde groenten toe, doe de deksel op de pan en laat 8 minuten op middelhoog vuur stoven. Schep af en toe om
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron
  • Verdeel de stoof en de aardappelpuree over de borden, garneer met de basilicum
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel kip pesto

kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
  • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
  • Tip:

    Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vegetarische tortellini ovenschotel

vegatort
Vegetarische tortellini ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
vegatort
Vegetarische tortellini ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 185 graden
  • Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
  • Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
  • Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
  • Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
  • Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
  • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
  • Meng dit goed
  • Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
  • Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
  • Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
  • Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice