Knoflooksaus

knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de mayonaise in een ruime kom
  • Voeg hierbij de andere ingrediënten en meng dit goed door
  • Bewaar de saus koel
  • Dat is werkelijk alles
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de melk
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode bietensoep

    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
    • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
    • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
    • Breng een liter groentebouillon aan de kook
    • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
    • Schil de appel en snijd deze in stukjes
    • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
    • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
    • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
    • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
    • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
    • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
    • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
    • Schenk nu de soep in kommen of borden
    • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
    • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bospaddenstoelensoep (romig)

    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
    • Snij ze in dunne plakjes
    • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
    • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
    • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
    • Fruit de ui en de knoflook
    • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
    • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
    • Zorg dat het mengsel glad blijft
    • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
    • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
    • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
    • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
    • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
    • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
    • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw

    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de worteltjes en snijd ze in stukjes
    • Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de worteltjes toe
    • Doe de bouillon erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is
    • Borstel de champignons schoon en halveer ze
    • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin
    • Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe
    • Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken
    • Maak op smaak met peper en zout
    • Snipper de bieslook fij en strooi dit over de worteltjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Salade met garnalen en sinaasappel

    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
    • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
    • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
    • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
    • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
    • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stokbrood met kruidenboter

    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Leg de roomboter de ochtend voordat u het gaat maken uit de koelkast, zodat het lekker zacht kan worden
    • Prak met een vork de roomboter
    • Haal het laagje van de knoflook eraf en pers de knoflook met de knoflook fijn in de roomboter
    • Voeg de fijngesneden bieslook toe
    • Voeg de basilicum kruiden toe
    • Voeg de paprika- en kerriepoeder toe
    • Prak met een vork alles goed door elkaar
    • Snij de stokbrood in plakjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde eieren

    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de eieren in circa 10 minuten hard
    • Spoel ze af onder koud water zodat ze schrikken
    • Pel de eieren en snijd ze doormidden
    • Haal het eigeel met een vorkje of mesje er uit en doe dit in een kommetje
    • Prak dit met een vork zo fijn mogelijk
    • Voeg de mayonaise, de yoghurt, de margarine toe en meng het geheel goed
    • Meng de paprikapoeder en de kerriepoeder erdoor heen
    • Garneer met verse bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kipsalon

    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 200 graden.
    • Laat de aardappelen zacht voorkoken (10 minuten )
    • Snijd de kipfilet in reepjes en doe de kruiden erbij naar smaak
    • Doe dan de aardappeltjes in een ovenschaal, kip eroverheen en dan de kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten
    • De sla, komkommer etc. daarna vlak voor het opdienen toevoegen

    Bereidingswijze knoflooksaus

    • Griekse yoghurt
    • 3 knoflookteentjes
    • bieslook
    • Goed door elkaar roeren!

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice