Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofpeer met gorgonzola

stoofpeergorgonzola
Stoofpeer met gorgonzola
Print Recipe
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
stoofpeergorgonzola
Stoofpeer met gorgonzola
Print Recipe
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant
  • Laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel
  • Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt
  • Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
  • Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op
  • Vul de amuse lepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

    gevulde champignons
    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    gevulde champignons
    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bremer aalsoep

    bremer aalsoep
    Bremer aalsoep
    Print Recipe
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    bremer aalsoep
    Bremer aalsoep
    Print Recipe
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De ui pellen en snipperen
    • 3-4 el olijfolie verhitten en de ui daarin glazig bakken
    • De soepgroente toevoegen en mee laten bakken
    • 2 liter water toevoegen
    • De vleesbouillon toevoegen en 15 minuten laten koken
    • 250 gram bloem mengen met zout en in een kom zeven
    • 2,5 dl water met 2-3 el olie aan de kook brengen en bij de bloem voegen
    • Roeren tot het deeg luchtbelletjes vormt
    • Met 2 natte lepels hier balletjes uit vormen
    • 3 el olie verhitten en daarin de balletjes lichtgeel bakken
    • 375 gram paling wassen, afdrogen , vel en graat verwijderen en in stukken snijden
    • Met de balletjes aan de soep toevoegen en aan de kook brengen
    • Nog 20 minuten laten trekken
    • De soep eventueel op smaak brengen met gehakte peterselie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bospaddenstoelensoep (romig)

    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
    • Snij ze in dunne plakjes
    • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
    • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
    • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
    • Fruit de ui en de knoflook
    • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
    • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
    • Zorg dat het mengsel glad blijft
    • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
    • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
    • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
    • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
    • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
    • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
    • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde kippensoep

    Gevulde kippensoep
    Gevulde kippensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Gevulde kippensoep
    Gevulde kippensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
    • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
    • Leg de kippenbouten in een grote soeppan
    • Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
    • Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
    • Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
    • Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
    • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
    • Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
    • Zeef de bouillon boven een andere pan
    • Ontvet de bouillon indien nodig
    • Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
    • Schep het gestolde vet uit de bouillon
    • Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
    • Verwarm de bouillon opnieuw
    • Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
    • Roer het kippenvlees door de bouillon
    • Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
    • Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
    • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s groentesoep

    Oma’s groentesoep
    Oma’s groentesoep
    Print Recipe
    Porties
    >6 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Porties
    >6 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Oma’s groentesoep
    Oma’s groentesoep
    Print Recipe
    Porties
    >6 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Porties
    >6 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereiding

    Deze soep gaat veel tijd in zitten, wil je een snellere soep? Dan moet je het soepvlees maar heel even koken (of gewoon soepballen draaien) en alleen met bouillonblokjes je soep op smaak brengen.

    • De soepballetjes
    • Snipper de ui heel fijn en snij de peterselie ook heel fijn. Doe het gehakt in een kom voeg de ui, peterselie, chili poeder en peper en zout toe en meng het heel goed.
    • Draai hier kleine balletjes van. Laat de soepballetjes ongeveer 10 minuten meekoken met de soep.

    Voor de basis:

    • Zet een grote soeppan op het vuur met 3 liter water en de schenkel en de rest van het soepvlees. Dit moet minimaal een uur (nog beter de hele middag of avond te) koken.
    • Laat het een tijdje pruttelen. Schep het schuim dat ontstaat af met een grote lepel.
    • Ik voeg hier meestal al een bouillonblokje aan toe.
    • Als je vind dat je soep lang genoeg heeft getrokken haal je de schenkel en het vlees uit de pan en spoel je het even snel onder de koude kraan af. Het vlees aan het bot kun je makkelijk snijden in blokjes.
    • De soep moet even gezeefd worden, zelf doe ik dit met een grote zeef met daarin een theedoek. (De theedoek meteen erna omspoelen en wassen).
    • Zelf heb ik altijd een theedoek die niet zo mooi meer is, die gebruik ik altijd om soep te zeven.

    Groenten!

    • Eerst voeg ik nog even naar smaak bouillonblokjes toe. Voor vijf liter gebruik ik twee of drie bouillonblokjes. Misschien omdat mijn oma’s altijd lekkere zoute soep maakten doe ik dit op smaak ook. Het kan ook zijn dat jij 1 of 2 blokjes toegevoegd genoeg vind, omdat natuurlijk het vlees ook al voor de bouillon heeft gezorgd.
    • En dan de groenten. Aan deze soep heb ik een hele zak boerensoepgroenten van de Albert Heijn toegevoegd en een paar takjes maggiplant (uit eigen moestuin).
    • Nadat de groenten zijn toegevoegd laat ik het 15 minuten koken. Daarna voeg ik de pakjes groentesoep en het pakje juliennesoep toe. Ik laat het geheel nog even doorkoken.
    • Voeg het vlees weer toe en de soep is klaar!

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice