Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

spaghettitaart
Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
spaghettitaart
Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
    • Smelt in een braadpan de boter.
    • Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
    • Neem het vlees uit de pan.
    • Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
    • Leg het vlees terug in de pan.
    • Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
    • Draai het vuur laag.
    • Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
    • Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
    • Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
    • Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
    • Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
    • Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
    • Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
    • Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
    • Bestrooi met peterselie.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Overijsselse ovenschotel

    Overijsselse ovenschotel
    Overijsselse ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Overijsselse ovenschotel
    Overijsselse ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
    • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
    • Kruiden en salie fijnhakken
    • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
    • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
    • Peper en zout toevoegen
    • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
    • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
    • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Beenham uit de oven

    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Snij de aardappelen elk in vier stukken
    • Snij de uien in vieren
    • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
    • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
    • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
    • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
    • Dit zodat je groenten goed gaar worden
    • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
    • Klaar?
    • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
    • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
    • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

    Bereidingswijze mosterdsaus

    • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
    • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
    • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
    • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
    • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    “Huisgemaakte” Lasagne

    lasagne
    “Huisgemaakte” Lasagne
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    lasagne
    “Huisgemaakte” Lasagne
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze (tomatensaus)

    • Om te komen tot een overheerlijke tomatensaus heb je tijd nodig. Het is ideaal als de saus zo’n 2 uur op kan staan
    • Snipper de ui fijn, snijd de knoflook in heel dunne plakjes en spoel de tak rozemarijn even schoon onder de kraan
    • Doe de tomatensaus in de breedste pan met een dikke bodem die je hebt
    • Controleer voordat je de verpakkingen weggooit of er al zout aan de saus is toegevoegd
    • Is dat het geval; voeg dan in de bereiding van de saus zelf géén zout meer toe
    • Is het zonder, voeg dan wel zout toe – naar eigen gewoonte of smaak
    • Doe de uisnippers, de knoflook, de rozemarijntak, een scheut olijfolie en wat rode wijn bij de tomatensaus
    • Voeg aardig wat peper toe
    • Roer alles goed door elkaar en zet de saus op een middelhoog vuur
    • Blijf rustig roeren tot de saus net niet kookt
    • Als je damp van de saus af ziet komen, zet je de saus op een kleine pit op de laagste stand
    • Doe geen deksel op de pan en blijf enigszins in de buurt en roer af en toe
    • De saus wordt lekkerder naarmate er meer vocht verdampt
    • Iedere keer als de saus wat dikker wordt, leng je deze weer aan met een beetje wijn en olijfolie
    • Dit proces herhaalt zich in het gunstige geval een keer of vier-vijf

    Bereidingswijze (groenten)

    • De groenten vormen straks lagen, net als de lasagnebladen
    • Zorg daarom dat je de courgette, prei en tomaten in mooie gelijke plakjes snijdt
    • Voor mooie handelbare plakjes prei geldt: zorg dat je de prei bij het schoonmaken niet overlangs doorsnijdt
    • En snijd ze niet te dun. Zeg, een halve centimeter
    • De tomaten snijd je vanaf het kontje, zodat je zo weinig mogelijk ‘resten’ hebt
    • Deze resten kun je prima kwijt in de saus
    • Heb je geen tijd of zin om de groenten te snijden, dan kun je ook Italiaanse roerbakgroenten gebruiken
    • Niet vergeten deze te roerbakken voor het gebruik

    Bereidingswijze (gehakt en de saus)

    • Rul het gehakt in een koekenpan
    • Je hoeft geen olie of boter toe te voegen omdat er voldoende vet in het gehakt zit wat vrijkomt tijdens het braden
    • Voeg wat peper toe
    • Verwijder de rozemarijntak uit de saus
    • Meng de saus met het gehakt

    De lasagne maken

    • Maak ruimte op je aanrecht en verzamel alle ingrediënten om je heen: de pan met saus, de gesneden groenten, de plakjes ham, de lasagnebladen en een ovenschaal
    • Je hoeft de bladen overigens niet voor te koken
    • Begin met een dun laagje saus op de bodem van de schaal
    • En als ik schrijf ‘dun’, dan bedoel ik ook dun
    • Leg er één laag lasagnebladen op, duw de bladen een beetje aan
    • Dan weer een dun (uitroepteken) laagje saus
    • Dan leg je plakjes courgette en vervolgens een laag tomatenschijfjes in de ovenschaal, gevolgd door een dun laagje saus, een laag lasagnebladen en weer een dun laagje saus
    • Dan is de prei aan de beurt, leg de plakjes zo sluitend mogelijk neer en volg weer met een laag tomaten
    • Nu is het tijd voor een bijzondere smaakmaker – ooit zo ontstaan omdat de ham op moest
    • Verdeel de ham over de tomatenplakjes en volg weer met een laagje saus
    • Als je nog voldoende saus overhebt, dan kun je nog een lasagnebladenlaag leggen en de saus in de volgende laag opmaken
    • Als je niet van kaas en/of bechamelsaus houdt, sluit dan dit lasagnebouwwerk af met nog een laag dungesneden tomaten en bestrijk deze nog even met een beetje olijfolie
    • Dan kan het de oven in
    • Voor de liefhebbers van de originele aanpak: bereid de bechamelsaus zoals staat aangegeven op de verpakking
    • Of maak de bechamelsaus zelf met melk, boter en bloem. De saus wordt verwarmd en over de lasagne gegoten
    • Je maakt het af met een laagje geraspte kaas
    • In de oven en aan tafel
    • De lasagne gaat 30 minuten in de oven
    • Laat de bovenkant mooi bruin worden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ragu Bolognese

    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
    • Snij het vlees in blokjes
    • Snij de uien en de knoflook fijn
    • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
    • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
    • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
    • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
    • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
    • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
    • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
    • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
    • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
    • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice