Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Uiensoep

uiensoep
Uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
uiensoep
Uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Kaascrouton

  • Stokbrood
  • Geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
  • Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
  • De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
  • Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  • Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
  • Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.

Kaascrouton

Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Knolselderij soep

Knolselderij soep
Knolselderij soep
Print Recipe
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Knolselderij soep
Knolselderij soep
Print Recipe
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4-5 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snij in blokjes
  • Snij de uien in fijne stukjes
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
  • Bak kort
  • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
  • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
  • Pureer met een staafmixer of in de blender
  • Voeg de crème fraîche toe
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gevulde kippensoep

Gevulde kippensoep
Gevulde kippensoep
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Gevulde kippensoep
Gevulde kippensoep
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
  • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
  • Leg de kippenbouten in een grote soeppan
  • Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
  • Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
  • Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
  • Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
  • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
  • Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
  • Zeef de bouillon boven een andere pan
  • Ontvet de bouillon indien nodig
  • Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
  • Schep het gestolde vet uit de bouillon
  • Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
  • Verwarm de bouillon opnieuw
  • Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
  • Roer het kippenvlees door de bouillon
  • Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
  • Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
  • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
  • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
  • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
  • En verkruimel de geitenkaas
  • Pureer de soep mooi glad
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe

Bereidingswijze van de jachtsaus

  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse runderstoofpot met groenten

stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ragu Bolognese

ragubolognese2
Ragu Bolognese
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
ragubolognese2
Ragu Bolognese
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
  • Snij het vlees in blokjes
  • Snij de uien en de knoflook fijn
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
  • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
  • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
  • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
  • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
  • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
  • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
  • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
  • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
  • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice