Oosters gemarineerde varkenshaas

varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wortels met sinaasappel-honingglazuur

    wortel
    Wortels met sinaasappel-honingglazuur
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    wortel
    Wortels met sinaasappel-honingglazuur
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de grote, dikke wortels met een dunschiller
    • Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn
    • Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken
    • Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing
    • Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is
    • Schud zo nu en dan de wortels even om
    • Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazenV
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kapucijners met spek en appel

    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
    • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
    • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
    • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
    • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
    • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
    • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
    • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
    • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
    • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
    • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
    • Meng de piccalilly met de crème fraîche

    Serveren

    • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
    • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rijst, groente en gegrilde zalm

    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.
    • Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt en doe hetzelfde met de grillpan. Heb je deze niet dan grill je de zalm in een flinke koekenpan.
    • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat deze daarna van het vuur af droogstomen. Ik had zilvervliesrijst die 25 minuten moest koken, in de tussentijd bereidde ik de rest van de ingrediënten.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Kook de stukjes stronk en de stukjes bospeen ongeveer vijf minuten, voeg na vijf minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
    • Borstel eventueel de cantharellen schoon en snijd de harde onderkant van de steel. Snijd de cantharellen vervolgens in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de cantharellen met een de knoflook en scheut sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder tot ze slinken en mooi bruin worden, dit duurt ongeveer vijf minuten.
    • Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe. Doe er wat sojasaus, ketjap, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm op laag vuur. Schep regelmatig om tot de zalm bereid is.
    • Smeer intussen de zalm aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zalm op de hete grillpan en zet het vuur wat hoger, grill de zalm drie minuten en besprenkel de bovenkant vast met wat honing en sesamzaadjes. Draai de zalm om en grill nog twee minuten.
    • Schep de rijst op de borden, schep de roergebakken groenten erover of ernaast en leg de gegrilde zalmmoten erbij. Sprenkel eventueel nog wat ketjap over de rijst en de zalm en klaar is je maaltijd.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice