Chinese koolstamppot met ananas

Chinese koolstamppot met ananas
Chinese koolstamppot met ananas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Chinese koolstamppot met ananas
Chinese koolstamppot met ananas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar
  • Snijd de ananas in stukjes
  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de margarine tot een smeuïge puree
  • Schep de Chinese kool erdoor en laat het op een laag vuur goed doorwarmen
  • Bak intussen de spekjes uit
  • Schep de spekjes en de ananas door de stamppot en maak deze op smaak met peper en zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse runderstoofpot met groenten

stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kabeljauw uit de oven

kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worteltjes in dikke plakken en kook ze in een laagje water 8 minuten. Afgieten en mengen met 1 el margarine.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Vet de ovenvaste schaal in met 1 el margarine. Leg de kabeljauw in het midden van de schaal. Schep de worteltjes, de olijven en de kerstomaatjes er omheen. Strooi er wat peper en eventueel wat zout over en schep de groenten door elkaar. Dek de schaal af, zet deze in de oven en laat de vis en groenten in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Afgieten. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven. Schep de bieslookroomsaus over de groenten. Verdeel de vis en groenten aan tafel over 4 borden. Schep de krielaardappeltjes erbij.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Courgettestamppot met gerookte makreel

courgettestamp
Courgettestamppot met gerookte makreel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
courgettestamp
Courgettestamppot met gerookte makreel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • De aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken
  • De courgettes wassen en in stukjes snijden
  • De paprika schoonmaken en in blokjes snijden
  • In koekenpan 2 el vloeibare margarine verhitten en de courgettes 5 minuten bakken
  • De paprika toevoegen en 3 minuten meebakken
  • De gerookte makreel fileren en in stukken snijden
  • De aardappels afgieten en met de pureestamper de aardappels fijnmaken
  • De rest van de vloeibare margarine toevoegen
  • Het grootste deel van de courgette, paprika en de helft van gerookte makreel erdoor scheppen
  • De stamppot met zout en peper op smaak brengen
  • Met de rest van de courgette, paprika en de gerookte makreel garneren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice