Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
    • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
    • Daarna de vanilleboon verwijderen
    • De gelatine in weinig water laten weken
    • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
    • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
    • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
    • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
    • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
    • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
    • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
    • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
    • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
    • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
    • Serveren met de vanillebavarois
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Panna cotta

    Panna cotta
    Panna cotta
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Panna cotta
    Panna cotta
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Extra nodig
    4 puddingvormpjes van 150 ml

    Bereidingswijze

    • Week de gelatine in ruim koud water
    • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
    • Breng melk, slagroom, suiker en vanillemerg aan de kook
    • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel
    • Spoel de vormpjes om met koud water en schenk het panna-cottamengsel erin
    • Laat de panna cotta minstens een halve, maar het liefst een hele dag opstijven in de koelkast
    • Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en keer se om op een bordje
    • Lepel er eventueel saus over, ik heb gekozen voor pruimen saus
    • Garneer het met een paar blaadjes verse munt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chocoladepudding

    Chocoladepudding
    Chocoladepudding
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chocoladepudding
    Chocoladepudding
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Week de gelatine in koud water
    • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
    • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
    • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
    • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
    • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
    • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
    • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
    • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
    • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
    • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
    • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
    • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
    • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
    • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
    • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
    • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
    • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
    • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
    • Snij de mozzarella in plakken
    • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
    • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
    • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Buon appetito

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
    • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
    • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
    • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
    • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
    • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
    • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
    • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
    • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice