Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bospaddenstoelensoep (romig)

    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
    • Snij ze in dunne plakjes
    • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
    • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
    • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
    • Fruit de ui en de knoflook
    • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
    • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
    • Zorg dat het mengsel glad blijft
    • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
    • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
    • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
    • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
    • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
    • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
    • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice