Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese tomatensoep

    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de winterpenen in kleine blokjes
    • Snij de preien in ringen
    • Snij de uien in ringen
    • Snij de knoflook in dunne plakjes
    • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
    • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
    • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
    • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
    • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
    • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
    • Voeg de prei en de wortelen toe
    • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
    • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
    • Voeg de ui en knoflook weer toe
    • Pureer de tomaten met een staafmixer
    • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
    • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
    • Blijf de soep goed roeren
    • Voeg de taugé toe
    • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
    • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

    wortelsoep
    Wortelsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    wortelsoep
    Wortelsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
    • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
    • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
    • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
    • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
    • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
    • En verkruimel de geitenkaas
    • Pureer de soep mooi glad
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ragu Bolognese

    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
    • Snij het vlees in blokjes
    • Snij de uien en de knoflook fijn
    • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
    • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
    • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
    • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
    • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
    • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
    • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
    • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
    • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
    • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoemp

    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en halveer ze
    • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
    • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
    • Bak ondertussen de spekjes krokant.
    • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
    • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
    • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
    • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
    • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice