Asperges met Italiaanse ham

aspergesmetham
Asperges met Italiaanse ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
aspergesmetham
Asperges met Italiaanse ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de asperges met een fijnschiller
  • Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen.
  • Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven
  • Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf
  • Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter
  • Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan
  • Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit
  • Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan.
  • Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite
  • Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer
  • Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo
  • Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee
  • Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten
  • Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aspergesoep

    aspergesoep2
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesoep2
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediƫnten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice