Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Afrikaanse stoofpot

Afrikaanse stoofpot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Afrikaanse stoofpot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
  • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
  • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
  • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
  • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
  • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
  • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
  • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
  • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
  • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice