Wortels met sinaasappel-honingglazuur

wortel
Wortels met sinaasappel-honingglazuur
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
wortel
Wortels met sinaasappel-honingglazuur
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de grote, dikke wortels met een dunschiller
  • Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn
  • Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken
  • Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing
  • Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is
  • Schud zo nu en dan de wortels even om
  • Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazenV
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe

Bereidingswijze van de jachtsaus

  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice