Zalm met broccoli en krieltjes

zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze (gerecht)

  • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
  • Kook de broccoli
  • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe

Bereidingswijze (roomsaus)

  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
  • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
  • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
  • reng op smaak met zout en peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rijst, groente en gegrilde zalm

gegrildezalm
Rijst, groente en gegrilde zalm
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
gegrildezalm
Rijst, groente en gegrilde zalm
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.
  • Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt en doe hetzelfde met de grillpan. Heb je deze niet dan grill je de zalm in een flinke koekenpan.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat deze daarna van het vuur af droogstomen. Ik had zilvervliesrijst die 25 minuten moest koken, in de tussentijd bereidde ik de rest van de ingrediënten.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Kook de stukjes stronk en de stukjes bospeen ongeveer vijf minuten, voeg na vijf minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
  • Borstel eventueel de cantharellen schoon en snijd de harde onderkant van de steel. Snijd de cantharellen vervolgens in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de cantharellen met een de knoflook en scheut sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder tot ze slinken en mooi bruin worden, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe. Doe er wat sojasaus, ketjap, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm op laag vuur. Schep regelmatig om tot de zalm bereid is.
  • Smeer intussen de zalm aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zalm op de hete grillpan en zet het vuur wat hoger, grill de zalm drie minuten en besprenkel de bovenkant vast met wat honing en sesamzaadjes. Draai de zalm om en grill nog twee minuten.
  • Schep de rijst op de borden, schep de roergebakken groenten erover of ernaast en leg de gegrilde zalmmoten erbij. Sprenkel eventueel nog wat ketjap over de rijst en de zalm en klaar is je maaltijd.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice