Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Speculoos cake

speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice