Jachtschotel met rundvlees

Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.
  • Pel en snipper de uien.
  • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
  • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
  • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
  • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
  • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
  • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
  • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
  • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
  • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
  • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
  • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
  • Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
  • Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
  • Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
  • Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
  • Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
  • Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
  • Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice