Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel

vegaovenschotel
Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
vegaovenschotel
Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en kook deze in ruim water gaar. Giet af, voeg een scheutje amandelmelk toe en prak tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de champignons in plakjes, de zoete puntpaprika in blokjes en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Kook in de tussentijd de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water. Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuten mee en voeg dan de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog eens 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de broccoli bij de andere groenten en voeg dit in een ovenschaal. Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree en maak mooie lijnen met een vork over de bovenkant. Bak de ovenschotel af in 20 minuten.
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice