Bereidingswijze
- Snij de punten van de snijbonen
- Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
- Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
- Ham in blokjes van 1 cm snijden
- Zongedroogde Tomaten grof snijden
- Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
- Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
- Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
- En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
- Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen
Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade