Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met snijbonen en ham

    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de punten van de snijbonen
    • Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
    • Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
    • Ham in blokjes van 1 cm snijden
    • Zongedroogde Tomaten grof snijden
    • Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
    • Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
    • Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
    • En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
    • Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen

    Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice