Jambalaya

janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de knoflook
  • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
  • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
  • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
  • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
  • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
  • Blus af met de kippenbouillon
  • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
  • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
  • Breng op smaak met wat tabasco
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Friet daging smoor met sajoer boontjes

frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze Daging smoor

  • Snijd het vlees in reepjes
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
  • Neem het vlees uit de pan
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
  • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
  • Doe het vlees terug in de pan
  • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
  • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
  • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

Bereidingswijze Sajoer boontjes

  • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
  • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
  • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
  • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
  • Serveer beide gerechten met friet

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice