Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

    witlofschotel
    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    witlofschotel
    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de melk
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Preisoep met paling

    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pommes Duchesse

    pommesduchesse
    Pommes Duchesse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    pommesduchesse
    Pommes Duchesse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 graden
  • Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Noordzee vissoep

    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
    • Snij de prei in ringen
    • Snij de ui in ringen
    • Snij de knoflook in plakjes
    • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
    • Voeg 2 liter water toe
    • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
    • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
    • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
    • Voeg de witte wijn toe
    • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
    • Breng de soep op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Groningse Mosterdsoep

    Groningse Mosterdsoep
    Groningse Mosterdsoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Groningse Mosterdsoep
    Groningse Mosterdsoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekblokjes uit zonder boter of olie, tot ze verkleuren en krokant zijn
    • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur
    • Laat de boter zachtjes smelten
    • Voeg, terwijl je blijft roeren de bloem toe
    • Laat de bloem enkele minuten garen op een laag vuur
    • Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren (eventueel met een garde als er wat klontjes inzitten)
    • Breng het geheel nu aan de kook en voeg de mosterd en de room toe
    • Laat het nog even doorwarmen, maar zeker niet meer koken
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Serveer met uitgebakken spekjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettesoep met zalmsnippers

    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
    • Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
    • Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
    • Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
    • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
    • Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
    • Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
    • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
    • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
    • Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
    • Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice