Tomatenketchup

Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Tomatenketchup
Tomatenketchup
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • snijd de 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
  • Doe ze met 250 g gehakte uien in een hoge pan met vuurvaste bodem
  • Laat de tomaten en uien ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen
  • Giet de massa vervolgens door een fijne zeef
  • Doe de gezeefde tomaten terug in de pan en laat ze net zo lang zachtjes sudderen tot ze wat ingedikt zijn
  • Breng met 1 el zout, 100 g suiker, 4 el wijnazijn, 1 tl versgemalen witte peper, 1 tl gemalen mosterdzaadjes, ½ tl gemberpoeder en ½ tl piment op smaak
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kippastei

kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
  • Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
  • Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
  • Verdeel de pistachenoten erover
  • Dek af met ¼ van het kipmengsel
  • Leg de eendenhaasjes erop
  • Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
  • Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
  • Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
  • Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
  • Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
  • Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
  • Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
  • Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
  • Tip: Lekker met cranberrycompote
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bloemkool-kerrieschotel

bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
  • Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
  • Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
  • Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
  • Meng alles tot een geheel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
  • Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
  • Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
  • Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
  • Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
  • Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofpeertjes cake met pecannoten

Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
  • Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
  • Zorg dat een glad beslag ontstaat
  • Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
  • Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
  • Pas op dat ze niet stuk gaan
  • Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
  • Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
  • Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
  • Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gesauteerde gemengde paddenstoelen

wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    GAZPACHO

    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Verza stufata (gestoofde groene kool)

    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snij de groene kool in brede repen en de ui in plakjes
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem
  • Doe alle ingrediente in de pan, voeg nog 2 dl water toe en breng aan de kook
  • Laat de kool 15 minuten zachtjes stoven
  • Maak op smaak met zout
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zabaglione

    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook
  • Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft
  • Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water
  • Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice