Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola

    witlofsalade
    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Porties
    2 personen
    witlofsalade
    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Porties
    2 personen
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • In een droge koekenpan rooster je de pompoenpitten tot ze goudbruin kleuren en beginnen te ´poppen´. Zet het vuur uit en bewaar de pitten tot gebruik in een bakje
  • Snij de pitloze blauwe druiven door de helft.
  • Snij de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Verwijder de stronkjes van de veldsla. Knip de tuinkers af.
  • Was de appel maar schil hem niet. Snij hem in kleine blokjes
  • Snij de harde onderkant van de witlof af en haal met een scherp mes de harde binnenkant eruit. Snij de witlof vervolgens in fijne ringetjes en was de lof goed af met water
  • Laat goed uitlekken in een zeef, of een theedoek, en doe in een kom.
  • Meng de witlof met de veldsla en de tuinkers (hou een klein beetje over als garnering). Doe ook de helft van de druiven, de appel en de pompoenpitten erbij
  • In een apart kommetje maak je de dressing van de crème fraîche, de pompoenpitolie en de ciderazijn.
  • Klop dit even goed door elkaar en voeg een klein beetje zwarte peper toe. Meng alles door elkaar en proef even of je het vind smaken
  • Meng een beetje dressing door de witlofsalade, leg op een bord en strooi de gorgonzola, resterende appel, blauwe druiven en geroosterde pompoenpitten eroverheen.
  • Garneer met het laatste beetje tuinkers en serveer
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice