janmbalaya2

Jambalaya

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 groene paprika's
  • 2 bosuien
  • 250 gram gekookte ham
  • 200 gram chorizo
  • 3 tomaten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 200 gram witte rijst
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 el cajunkruiden
  • 300 gram cocktailgarnalen
  • tabasco

Notities

Bereidingswijze
  • Pel en snijd de knoflook
  • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
  • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
  • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
  • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
  • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
  • Blus af met de kippenbouillon
  • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
  • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
  • Breng op smaak met wat tabasco