kipstoofresultaat

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 sjalotten
  • 500 gram scharrelkipdijfilets
  • 500 gram winterpeen
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 kilo krieltjes
  • 1 el tarwebloem
  • 400 ml water
  • 125 gram crème fraîche
  • 15 gram verse platte peterselie

Notities

Bereidingswijze:
  • Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.
  • Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 minuten mee.
  • Doe de bloem erbij en laat 2 minuten op laag vuur gaar worden.
  • Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
  • Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken.
  • Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel.
  • Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten gaar. Roer af en toe.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.